»

Winnaar 2002
Dirk de Ridder

De winnaar van de 
Conny van Rietschoten Trofee  2002 is Dirk de Ridder.

Dirk de Ridder, lid van de Watersportvereniging Braassemermeer, kan terugkijken op een fantastisch jaar als bemanningslid van het Duitse jacht Illbruck. Hij kweet zich uitstekend van zijn taak als trimmer. De grondige voorbereiding van het team betaalde zich terug in het winnen van de Volvo Ocean Race. De ervaring die Dirk de Ridder vier jaar eerder in de Whitbread Race had opgedaan aan boord van de Merit Cup bleek van groot nut. Schipper John Kostecki kon trots zijn op de verrichtingen van de enige Nederlander aan boord.

Na zijn deelname aan de Volvo Ocean Race zeilde Dirk de Ridder niet zonder succes aan boord van de Mean Machine van Peter de Ridder (geen familie). Bovendien startte Dirk samen met zijn broer Hendrik-Jan een olympische campagne in de Star.

Een tweetal redenen heeft bijgedragen aan de keuze: ten eerste het feit dat Dirk de Ridder, zij het niet als schipper maar als trimmer, een van de grote internationale aansprekende zeilraces heeft gewonnen, net als de naamgever van de Trofee, en ten tweede het feit dat het winnen van die reis een doorlopende inspanning van 7 maanden heeft gevergd.