»

Winnaar 2014
Nicholas Heiner

Nicholas Heiner (winnaar Conny van Rietschoten Trofee 2014)
Behaalde op 18 september dit jaar in het Spaanse Santander de wereldtitel in één van de sterkste zeilklassen met een hele brede top, de Laser. Een bijna historische overwinning: na Oscar Paulich in 1983 is dit geen enkele Nederlandse zeiler meer gelukt. Het groeiende talent uit Enkhuizen ging als derde de medalrace in, pakte halverwege de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Hij zeilde een perfecte race en finishte met een overtuigende voorsprong van 1 minuut op de rest.

Marit Bouwmeester (genomineerde Conny van Rietschoten Trofee 2014)
Tweevoudig winnares van de Conny van Rietschoten Trofee (2010 en 2011) is Nederlands sterkste troef in de Olympische Laser Radial in jaren. Al eerder werd ze wereldkampioen in deze klasse in 2011 in Perth en afgelopen jaar lukte het de winnares van Olympisch zilver (Londen, 2012) opnieuw om deze titel in de wacht te slepen. In het Spaanse Santander begon ze als favoriet aan de medalrace en eindigde uiteindelijk overtuigend, met zestien punten voorsprong op de nummer twee, op de hoogste tree van het WK podium.

Odile van Aanholt (winnaar Flyer Trofee 2014)IMG_4535
Een veelzijdige alleskunner in één- en tweemansboten en zeilt in drie verschillende klassen in de wereldtop. In april dit jaar werd ze in het Italiaanse Riva Wereldkampioene in de Byte CII, tweede tijdens het EK Laser 4.7 in Noorwegen, vierde bij de ISAF Youth Worlds 29er in Portugal, samen met Lars van Stekelenborg en behaalde ze in de Byte CII zilver op de Jeugd Olympische Spelen in China. Bij die gelegenheid werd ze tevens door chef de mission Mark Huizinga gevraagd als vlaggendraagster voor Nederland.

Daphne van der Vaart (genomineerde Flyer Trofee 2014)
Veroverde na eerdere successen bij de Jeugd Olympische Spelen in juli dit jaar brons op het EK Laser Radiaal onder 21 jaar en werd twee weken later in augustus in het Franse Douarnenez vice wereldkampioen in dezelfde klasse, achter de Poolse Barwinska. Vervolgens zeilde ze naar de 25e plek in de eindstand van de 120 boten bij het ‘grote’ WK in Santander in Spanje. Ze stapt nu over van de jeugd naar de senioren en probeert ook daar aansluiting te vinden bij de wereldtop.

IMG_3395

Martin Heineke (Winnaar Maas-trofee)
• TC lid Regenbogen van 1978 tot 1996 en ook nu weer vanaf 2002 tot heden;
• Vrijwilligerswerk binnen het Watersportverbond, al een jaar of 8 in de TCW;
• Al 40 jaar ijsmeester van de IJ.L.P. (IJsclub Loosdrechtse Plassen) en daarmee ‘s winters in dienst van de ijszeilers;
• Sinds 2006 wedstrijdleider bij GWV de Vrijbuiter;
• Al 25 jaar TC lid van de Pampusclub;
• Bovendien een meer dan verdienstelijk wedstrijdzeiler:
o 18 keer Nederlands kampioen in onder meer de Regenboog, Sharpie, 16 m2, Spanker, Flying Junior maar liefst 10 keer in de Pampusklasse.
o Zijn 10e keer dit jaar op de Braassemermeer terwijl hij de respectabele leeftijd van 70 heeft bereikt.
Kortom: grote verdiensten voor de watersport en een inspirerende zeiler.