»

Winnaars 2008
Mandy Mulder, Annemieke Bes en Merel Witteveen

Winnaars van de Conny van Rietschoten trofee 2008 zijn Mandy Mulder, Annemieke Bes en Merel Witteveen

Met een almaar toenemende bewondering werden de prestaties van het Yngling damesteam op de Olympische Spelen in Qindao gevolgd. Dat dit team onder de bezielende begeleiding van Maurice Paardekoper vanaf het begin zulke stabiel goede wedstrijdresultaten liet zien, en dit tot in de medalrace wist vol te houden, was boven verwachting en maakte ons zeer trots.
Bij deze prestatie mag het voorbereidingstraject niet onvermeld blijven, evenmin als de manier waarop de dames tot elkaar zijn gekomen. Direct na de Olympische Spelen in Athene is een eerste aanzet gegeven tot het vormen van een groep dames die gezamenlijk het trainingstraject in zouden gaan met als doel China. Eind 2005 werd het team en de aanpak meer vorm gegeven met drie boten en negen meiden, en trainen in een steeds wisselende bemanningssamenstelling met als collectieve focus het optimaliseren voor de lichtweer omstandigheden in China. Zo werd door deze groep de kwalificatie binnengehaald.
Mandy, Annemieke en Merel werden door de coach aangewezen om ons land in China in de Yngling te vertegenwoordigen. Zij hebben de zilveren medaille gewonnen en daarvoor ontvangen zij nu de Conny van Rietschoten Trofee 2008.